kutry-forum.pl

Forum wędkarzy morskich
Obecny czas: 28 Mar 2024, 23:28



Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: 18 Lip 2013, 15:32 
Offline
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Maj 2011, 19:28
Posty: 125
Miejscowość: Białe Błota
poniżej podaję przepis :
składniki :
4 kawałki (porcje) z fileta łososia, 2 kostki rosołowe, 1 cytryna, około 100 ml. śmietanki UHT 12 %, 100-200 ml białego wina, 5 łyżek oleju roślinnego, 1/2 kostki masła, pieprz, zioła prowansalskie,
sposób przygotowania :
w szklance rozpuszczamy w minimalnej ilości wody 2 kostki rosołowe i następnie nacieramy tym kawałki łososia. Na głębokiej patelni smażymy w oleju rybę , podczas smażenia stopniowo dodajemy masło i drobno startą skórkę z całej cytryny, smażymy całość jeszcze chwilkę,następnie resztę cytryny wyciskamy na patelnię, dodajemy około 100-200 ml. białego wina (około 3/4 szklanki) i całość dusimy bez przykrycia aż wino odparuje.
Następnie dodajemy do smaku pieprz i zioła prowansalskie (nie solimy ryby), wyjmujemy kawałki ryby na talerze a do pozostałego sosu na patelni dodajemy smietankę i dobrze mieszamy, dusimy jeszcze około 1-2 minut następnie polewamy gotowym sosem kawałki łososia i np. ryż czy ziemniaki jako dodatek, podajemy z surówką i białym winem do popicia... SMACZNEGO :D


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  






cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group